שינוי מרצון בעלים?

שאלה:

שלו' לכבוד הרב,
לאברך תלמיד חכם יקר שעמד לפני בקופה צירפו לו בקופה מוצר שלי והוא אמר למי שהיה בקופה שהוא משלם על זה (עבורי), בקשתי מהקופאית בבקשה שלא תעשה זאת אך הוא התעקש שכן. יצאתי אחריו להחזיר לו את התשלום אך הוא אמר כי שילם בכרטיס(קניי'ה/הנחה) שחולק ללומדים ואין לי מה לדאוג. בכל זאת הוצאתי מספר שקלים ושלמתי לו ואת שאר הסכום אמר שאשים בצדקה. הודתי לו על טוב לבו אבל אחר כך עלה בליבי שיכול להיות שצריך לקחת בחשבון שנותן הכרטיס מקפיד בדווקא שרק מקבל הכרטיס ירכוש לעצמו מוצרים ולא עבור אחרים?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לבעל הכרטיס לרכוש מוצר ולתת לך מתנה. זה גם חלק מהשימוש האישי שלו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1