קללות בזמן כעס

שאלה:

איך אפשר להפסיק קללות בזמן כעס

תשובה:

הכעס הוא חוסר שליטה עצמית, ואכן אדם חייב לעבוד על עצמו לא להגיע לזה! אדם בר דעת חייב להיות בשליטה כל הזמן. כדאי לקרוא הרבה על גנות הכעס, כדאי לחשוב הרבה על כך שהכעס בעצם נובע מאנוכיות, של אדם שמבין שהכל חייב להתנהל בדיוק כפי שהוא מבין ורוצה, וכל העולם חייב לעמד דום מול רצונו, וזו תכונה לא נכונה! חייבים להכיל את זה שהסביבה שלנו יש לה רצונות וחולשות וצרכים וכו', אין דרכי קיצור, הרבה עבודה עצמית.

מי יתן שנזכה לעבוד על עצמנו היטב!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לדעת בעל התניא ז"ל הביאר במה שחז"ל אומרות שכל הכועס כאילו עובד עבודה זרה-הוא מפני שהרי כל מה שקורה לאדם הרי זה מכוון בהשגחה מאת הבורא הטוב ומטיב וכמו שדוד המלך התייחס על קללת שמעי בן גירה -"ד' אמר לו קלל",קוננה האדם שכועס מראה על ידי כעסו ,שהמתרחש לא נעשה על ידי ד' בהשגחה,אלא על ידי אדם, ושלכן כועס עליו,וזה אכן כוח זר ואחר כביכול מהשגחת ד',וזהיא מחשבת עבודה זרה.