סעודות, תפילות וימי צום בהריון

שאלה:

שלום,
ברוך השם אני בהריון בתחילת חודש שני.
רציתי לשאול מספר שאלות.
-קודם כל אני מוצאת את עצמי בקושי רב להתפלל שתי תפילות ביום בעמידה ולעיתים גם להתרכז בגלל הבחילות.
1. האם אני מחויבת גם בזמן ההריון בתפילה או בשתי תפילות ביום או שרק ברכות השחר מספיק?

– קיבלתי תפריט מדיאטנית שכולל ארוחה כל שלוש שעות כך שיוצא שבימי שבת לפי התפריט אני צריכה לאכול לפני הקידוש.
2. מה הדין לאישה בהריון לאכול ולשתות לפני הקידוש בליל ויום שבת?

– בחודש אב ולאחר מכן בתשרי יש צומות.
ייצא שבעזרת השם אהיה באמצע חודש שלישי באב ובחודש רביעי בתשרי.
3. האם אני חייבת בצום?
4. האם מותר לי להתעצב בעשיית תשובה וכיפור חטאים ביום כיפור?

אציין שאני נוהגת לפי מנהג אשכנז נוסח ספרד.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. אם את לא מסוגלת וממש יש בחילות כאלו שאת לא מוצאת זמן לשום דבר, לא לעיתון ולא לילדים, אז גם תפילה את לא יכולה, אבל אם יש לך חמש דקות לשמונה עשרה, זה כדאי.

2. בליל שבת אין סיבה לבעיה, שהרי אוכלים לפני הדלקת נרות ואז עד שהבעל בא מבית כנסת זה בסך הכל שעה שעה וחצי, זה מסתדר עם הדיאטה, לגבי הבוקר, תאכלי לפני שאת מתפללת ואז עדיין אין לך חובת קידוש.

3. בתשעה באב מי שמתקשה לצום יכולה להקל שלא לצום, אבל מי שלא מתקשה במיוחד, צמה, ביום כיפור חייבים לצום, שאר הצומות לא צמים בהריון.

4. אינני מבין למה שחזרה בתשובה יפגעו בהריון? אדרבה, בזכות התשובה והמעשים הטובים [שאגב יש לעשות כל יום ולא רק בעשרת ימי תשובה] תזכי בעזרת ה' ללידה קלה ובריאה ורוב נחת.

בשורות טובות.