בשר על השולחן בזמן קידוש

שאלה:

בס"ד
שלום רב
אני נוהגת תמיד לפני הקידוש , לשים את הצלחת שלי עם הבשר וכו' מכוסה במפית שתהיה בזמן הקידוש, ואחרי הקידוש אני מסירה את כיסוי החתות ואת המךית מעל הצלחת לשם סעודה.
האם כולם עושים כך ? האם זה נכון ?
האם יש כאלה שמביאים את האוכל (בשר ותוספות וסלטים) רק לאחר הקידוש ?
* יש לציין שאני מניחה את הצלחת לפני הקידוש משתי הסיבות :
האחת כדי שהאוכל שאני אוכל יהיה נוכח ויספוג מקדושת הקידוש על היין.
והסיבה השניה , כדי לחסוך בזמן אחרי הקידוש , ומייד ליטול ידיים לברכת המוציא במקום לקחת הצלחת עם האוכל ולשים על השולחן יאז לחזור וליטול ידיים.

תשובה:

אני חושב שעם ישראל בדרך כלל מביאים את האוכל אחר הקידוש, בזמן הקידוש יש על השולחן חלות, אולי יש כאלו גם שמים סלטים קצת, אבל לא את כל האוכל של הסעודה. אין שום ענין שהאוכל "יספוג קידוש" אבל תעשי מה שנוח לך זה בסדר גמור כך או כך