שעות עבודה ערב חג

שאלה:

עובד עם מבוגר ולוקח אותו לבית הכנסת.
הלוח בנוי ממה שאני אמור לעבוד איתו. למשל בימי שישי רק בוקר אז פחות שעות כי בערב לא מגיע אליו.
ערב החג יצא למשל ביום ראשון, נמצא שמופיע בשעות כמו יום ראשון רגיל כולל אחר הצהריים.
האם לעדכן ולמחוק את אחר הצהריים באותו יום.
ב. אם התשובה היא שעדיין אקבל יום שלם, אבל לא הגעתי באותו ערב חג בבוקר האם למחוק הכל או כן אזכה לפחות על הערב (שלא הגעתי בפועל) ואמחוק רק את הבוקר.

תשובה:

שלום וברכה,

אין להצהיר על שעות שלא עבדת. עליך להצהיר הצהרה מדויקת. כפי הידוע לי שעובד שעוזר למבוגר ומקציבים לו סכום שעות מקבל את מלוא השכר גם אם לא הגיע לאותם שעות- ובתנאי שהעובד מצידו עשה את כל מה שצריך לעשות. אבל אם העובד החסיר באשמתו לא יוכל לקבל שכר. ולכן יש להפחית מהשכר רק את השעות שלא הגיע מחמתו ולא את השעות של חג שלא הגיע בגלל החג.

בהצלחה.