נדרים – עמידה בקטעים מסוימים בתפילה / כוונה במצוות שבין אדם לחברו

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
א.אישה ספרדיה שהיתה רגילה לעמוד בקטעים מסוימים בתפילה, מותר לה לשנות ממנהגה ולשבת בקטעים אלו?(אם זה חשוב לתשובה אז: א.בעבר שמעתי שיש ענין לעמוד בשעת התפילה ולכן למרות שאנו בדרך כלל לא נוהגים לעמוד בקטעים כמו "שירת הים" וכדומה אני כן הייתי עומדת ב.בקטע של קורבנות בתפילה אינני זוכרת אם קיבלתי על עצמי לעמוד ואם כן לכמה זמן(למרות שאני כמעט בטוחה שאמרתי בלנ"ד וקבעתי לפרק זמן קצר)יש צורך בהתרת נדרים?
ב.כאשר עושים מצווה האם מכוונים לעשות אותה ל"שם שמיים" כלומר לעשות את המצווה בגלל שה' ציווה או בגלל רגשות כמו רחמים וכו'?(לדוגמה לתת לעני צדקה בגלל שאני מרחמת עליו או בגלל שה' ציווה)מה יותר נכון?

תשובה:

שלום וברכה

1. ודאי נחשב הנהגה טובה לעמוד במקום שלדעת פוסקים רבים יש לעמוד בהם, לכן אם לא אמרת בלי נדר כדאי לעשות התרה.

2. בכל הנוגע למצוות שבין אדם לחברו התורה רוצה לחנך אותנו לאהבה לנתינה ולחמלה, ולכן בודאי שיש לחמול על העני ולתת לו מכל הלב, ולא להשתמש בו כמו באתרוג… יחד עם זה יש לכוון גם למצוה.

ערב טוב.