למה ירושלים קדושה ל3 הדתות?

שאלה:

מי שהפך את ירושלים לראשונה לקדושה היה דוד המלך, ששם בחר לבנות את בית המקדש הראשון! לפני זה היא הייתה סתם עיר! העיר הכי קדושה לאיסלם היא מכה ומה קשורה הנצרות לכל העסק?

אני לא מבין איך ירושליים לא שלנו לחלוטין, איך אנחנו מוותרים עליה? איך במקום בית מקדש יש כיפה עלובה ומכוערת?? איך אפשר!! והכי מפתיע אותי זה איך כל החרדים שותקים? איפה ההפגנות? כשמדובר בירושלים זה לא מעניין אותם? אני בהלם מהעם זה!

כבר החמאס והערבים מוכנים למות ולהיכנס למלחמה על עיר שהיא בכלל לא קדושה להם, והיהודים?? לא מעניין אותם! מאז שחזרנו לארץ הזאת ירושלים תמיד נחשבה למשהו משני ולא מרכזי בשביל העם הזה. בגלל זה הערבים הצליחו להשתלט על המקום הזה, בעזרת הסכם אוסלו!

תשובה:

אני שמח שזה כואב לך, אבל מה לעשות שעדיין אנחנו בגלות, ואסור לנו להתגרות באומות… בעזרת ה' יבוא משיח צדקנו ויגאלנו והוא יבנה לנו את בית המקדש כפי שמאריך לבאר הרמב"ם בהלכות מלכים.

ערב טוב.