זמני תפילה – התייעצות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

שאלה נוספת שלי לבוקר זה.

בקרוב אני מתכוון לחזור לעבוד וסידרתי לעצמי לו"ז תפילות שיהיה נוח ואוכל להמשיך להתפלל קבע.

אשמח אם תגיד לי אם זה תקני (זמנים אחרים בעייתיים עבורי היות ואני מתנייד בתחבורה ציבורית).

– עלות השחר 90 ד' (מע') 3:59
(מתפלל עד 'ישתבח' כולל)
– זמן טלית ותפילין 4:57
(זמן ק"ש והמשך תפילה)
– פלג המנחה 18:04
(לפני מנחה ואחרי ערבית)
– צאת הכוכבים 19:51
(חזרה על ק"ש)

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

רצוי להמתין לעלות השחר של 72 דקות שהוא העיקר להלכה. משום מה אצלי בלוח כתוב שזמן טלית ותפילין היום ב4:45. בכל מקרה אין סיבה להקדים כל כך את התפילה עד כמה שבלאו הכי אתה ממתין בסוף פסוקי דזמרה להניח תפילין ולהמשיך ברכת יוצר.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום הרב,
    כאשר אני מתפלל ערבית בפלג אני קורא ק"ש בכ"ז ואז חוזר בצאת הכוכבים?
    וכאשר חוזר על ק"ש בצאת הכוכבים עליי לומר את את ברכות קודם ולאחר הק"ש?

    תודה

  2. שאלה נוספת הרב,
    סליחה אם אני שואל יותר מדי שאלות ומעמיס עליכם באתר בזמן האחרון. .

    הגיע אליי המשלוח עם הטלית והתפילין, התפללי את המנחה עם הטו"ת (כמובן לאחר ברכות טו"ת) ואת הערבית עם טלית, זה בסדר?

    שאלה נוספת: הטלית כל הזמן מחליקה לי בתפילת העמידה, האם אני מחויב לעטות את הטלית רק בדרך מסוימות ע"פ נוהג אשכנז או שאני יכול לקפלה ולההרימה קצת עליי כדי שתישב טוב יותר?

    תודה רבה וגדולה