איחור לתפילה – לדלג לגמרי פסוקי דזמרה?

שאלה:

אדם המגיע לתפילה מיד אחר ישתבח, אולם יצליח להניח תפילין, לומר ברוך שאמר אשרי ישתבח ויספיק לומר ק"ש וברכותיה וכן לגמור את תפילת העמידה לפני תחילת חזרת הש"ץ. כיצד ינהג? האם יעשה זאת או שבכל זאת יתחיל מיוצר אור ויפסיד את ברוך שאמר וישתבח?

תשובה:

שלום וברכה

אין לדלג ברוך שאמר אשרי ישתבח כדי להתפלל במנין.

מקורות:

ראה משנה ברורה בסימן נב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם יש בכך אולי מחלוקת בין העדות והפסיקות השונות? בילקוט יוסף נב. נראה שידלג במקרים מסויימים. שאלתי היא אם המקרה לעיל דומה למה שמובא בילקוט יוסף

  2. בשו"ע עצמו שם מבואר שעדיף לדלג לגמרי ולהתפלל עם הציבור, יתכן שכך גם דעתו של הגר"ע, אלא שהמשנה ברורה הביא מהמשכנות יעקב שלא לעשות כך.

  3. מה יהיה הדין אם אדם רואה שעוד מעט זמן עובר זמן תפלה ,הוא יכול לומר ברכות שמע ושמע ולא יותר מזה ,האם עדיף שיפסיד זמן תפלה ויאמר פסוקי דזמרה בדלוגים
    או שלא יאמר בכלל פסוקי דזמרה ומיד יחל בתפלת 18 עמ'נ שלא יפסיד זמנה

  4. אדם שעובר זמן תפילה מפסיד כאן גם זמן של שמונה עשרה וגם של ברכות קריאת שמע, ודאי ידלג על פסוקי דזמרה אבל לא ברור לי די הצורך מה עדיף שיעשה בין ברכות קריאת שמע לשמונה עשרה…