אבא גוי ואמא יהודיה – מותר להתחתן עם יהודיה?

שאלה:

שלום רב רציתי לדעת האם אדם שנולד לאם יהודיה ואב צ׳רקסי נחשב יהודי? האם מותר להתחתן עם אדם זה והאם הילדים יהיו יהודים?

תשובה:

שלום וברכה

האדם הזה הוא יהודי ומותר להתחתן איתו, ככל שמדובר היה בבת, היא אסורה להנשא לכהן.

מקורות:

דעת הרמב"ם שבת גוי מותרת לכהונה. ודעת הרא"ש שהיא אסורה לכהונה (הוא לומד את זה מק"ו מאלמנה לכהן גדול). ודעת הרי"ף והרמב"ן שהדין הוא ספק. שיטות אלו הובאו להלכה בבית שמואל אבה"ע סי' ד' ס"ק ב'. לכן לכתחילה לא תנשא לכהן, ובדיעבד אם נשאה כבר אינה צריכה להתגרש.