מכולת שלא עשו בה מכירת חמץ

שאלה:

שלום וברכה,
בישוב שלי ישנה מכולת שלא עשו בה מכירת חמץ.

שאלתי היא האם לאחר תקופה שהמוצרים העשויים חיטה התחלפו והתחדש המלאי, אוכל לקנות בה? או שבכלל לא?

תשובה:

שלום וברכה

אם המלאי כבר התחדש ומה שאתה קונה עתה לא היה בו בפסח, זה בסדר גמור. כמו כן, תמיד תוכל לבדוק את הקוד של המוצר ולדעת את תאריך יצורו, כך תוכל למצוא דברים שיוצרו רק לאחר החג.

ה"קוד" לקניית מוצרי חמץ לאחר הפסח השנה תשפ"א: 1094 המספר הראשון משמאל 1 מציין את השנה האזרחית – –2021. שלשת הספרות הימניות מציינות את מספר הימים באותה שנה מאז הראשון בינואר למניינם. כיון שיום אחרי פסח השנה תשפ"א, יום ראשון כ"ב ניסן היה בתאריך 4/4 ויום זה היה היום ה 94 מתחילת השנה הלועזית הראשון לינואר 2021 למניינם.

בהצלחה