תפילין על שיער רטוב

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה ,
שאלה לי – אדם שיוצא מהמרחץ או מהמקווה ומתלבש בגדים תחתונים כגון גרביים או לבנים -גופו רטוב וכן נשארת לו רטיבות בידיים מאותם מקומות מכוסים – הרגליים ואזור הערווה -לאחר מכן הוא לובש בגדיו העליונים שנוגעים מן הסתם גם בראש .
האם הרטיבות שנותרה מהמקומות המכוסים בגוף ועברה לידיים ומשם לשאר הגוף והראש יש בזה בעיה לעניין הנחת תפילין ?
וכן מה הדין כשאדם מתנגב במגבת במקומות המכוסים וכשיוצא מהמרחץ או המקווה שם את אותה מגבת רטובה על הראש ומשם פונה לתפילה והנחת תפילין , האם יש צד לחשוש ?
תודה וכל טוב

תשובה:

אין שום בעיה מצד מה שהזכרת. באופן כללי חשוב לנגב היטב את הראש מהרטיבות לפני הנחת תפילין, הן משום חשש חציצה, ובעיקר משום החשש שהרטיבות הלחה עלולה לחדור לתפילין ולפגום בפרשיות. במעט מאוד לחות זה לא יקרה אבל ברטיבות ממש יש לחשוש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לכבודו ,
    אך האם אין טומאה או רוח רעה במים שנגעו באזור הערווה והרגליים לעניין הרטיבות שתעבור לשיער הראש ?
    כמו "כ אם השיער מעט לח , לא ממש רטוב האם זה חשש לחציצה?