נדרים של ילדים

שאלה:

שלום.

ביתי בת ה14 בקשה ממני לדעת אם היא בגיל 8-9 התווכחה אם חברה וכתבה על פתק שלא תדבר איתה ועוד עם כמה חברות לעולם האם זה שבועה וצריכה התרה ?היא אמרה לי שלא היו לה עדיין את המושגים ומה החומרות
מה עליה לעשות והיא מתחרטת על כך.
תודה ויישר כוח

תשובה:

שלום וברכה

גיל נדרים אצל בת זה משעה שהיא נהיית בת 11 ואצל בנים מגיל 12, עד אז אין לנדריה תוקף. כמובן יש לה להתרגל לא לדבר כך וכו' כדי שבהגיע היום לא תכשל חלילה, אבל בינתיים זה לא חל…

רוב נחת.