למה יש זלזול בבעלי תשובה?

שאלה:

שלום וברכה,
אני בעל תשובה שעד עכשיו מתחזק מבית חילוני גמור, עובר ניסיונות בכלל בכלל לא פשוטים, עברתי דברים מאוד מאוד קשים במהלך החזרה בתשובה שלי, לקח לי המון זמן לשמור מצוות כהלכתן כגון שבת, אני מתמודד ומנסה להתגבר על יצרים מאוד גדולים. וחורה לי מאוד שלמרות כל מה שאני עושה עדיין יש פוסקים גדולים שמזלזלים בבעלי תשובה
זה לא סוד שהיחס לבעל תשובה הוא לא כמו אל אדם דתי שגדל בבית חרדי מגיל קטן וחונך ע"פ תורה ומצוות ורואים את זה בהרבה במקומות – שמעתי מסרטון של הרב יצחק יוסף שליט"א, שהרשב"א כותב בתשובה שבעל תשובה לא יכול לשמש כשליח ציבור בתעניות ציבור וגם לא כל השנה כולה
וגם משמע מהטור שבעל תשובה לא יכול לשמש כשליח ציבור.
אז אני רוצה לשאול באמת מעומק הלב – למה יש פוסקים שמזלזלים בבעלי תשובה? פשוט זה מאוד כואב לי שגם אם אעשה תשובה מעומק ליבי על כל מעשי – עדיין אשאר עם כתמים מהעברי הקודם וזה מאוד מייאש שהיחס לדתיים שגדלו מגיל קטן בבית שומר תורה ומצוות יותר טוב מאשר לבעל תשובה שחזר בתשובה מבית חילוני ועבר המון המון קשיים בשביל להיות שומר תורה ומצוות.
וגם יוצא לפעמים שאני ברמה לא טובה בעבודת השם ומנסה לחפש סרטוני חיזוק לבעלי תשובה וכשאני מחפש סרטונים לבעלי תשובה, חצי מהסרטונים שאני מוצא זה סרטונים עם הכותרת "איך לזהות בעל תשובה מזוייף" "תזהרו יש בעלי תשובה מזוייפים" וכן על זה הדרך
למה היחס הזה לבעלי תשובה?
תודה על המענה שלכם ויום נפלא.

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

קראתי את שאלתך הכואבת, ובראשית התשובה אני מוכרח לומר לך שזה פשוט לא נכון… אינני יודע איזה סירטונים אתה מחפש ורואה, ואתה לא באמת מבקש שאקח אחריות על כל שטות שמופצת באינטרנט, אני בטוח שאצלנו באתר לא מצאת הבלים כאלו. חז"ל אמרו במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד! וכל שכן כאשר מדובר באדם שלא רק חזר בתשובה על חטא כזה או אחר, אלא פשוט הפך את החיים שלו לגמרי, נטש הרגלים ישנים, יצא כנגד כל המוכר, כל החברים ובני המשפחה והלך לדרך חדשה – דרך ה', אין לתאר בכלל את מעלתו של האדם הזה ואת שכרו הרב משמים, את האהבה שבורא עולם אוהב אותו, הרי שים לב, בורא עולם נתן לו נסיון הכי קשה, שם אותו במקום שלא מכירים בשמירת מצוות, והוא התגבר על הכל פנה לדרך האמת, זה הרי הדבר הכי נפלא שיכול להיות! לכן ברור בעיני שגם מה שכתב השו"ע בסי' נג ששליח ציבור יהיה מי שלא יצא לו שם רע בילדותו, הכוונה לאדם חרדי שירדמהדרך וחטא בדבר מסויים ואחר כך שוב  התחזק, שעדיין קיימת עליו תביעה במה שלא נהג כשורה, ואם יש חזן כערכו שלא יצא עליו שם רע זה עדיף, אבל מי שנולד במקום שאינם שומרי מצוות וכמו אברהם אבינו הלך כנגד הכל, אין לך אדם ראוי ממנו! אני חושב שכל בר דעת מבין זאת.

באופן כללי כשגולשים באינטרנט צריך לדעת מי שומעים ומה אומרים, הבעיה היום שכל אדם יכול לכתוב מה שהוא רוצה לפרסם ואין ביקורת וחבל…

בהצלחה רבה מאוד!

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. באתר "ערכים' ואתר "הידברות" תוכלו למצוא הרבה סרטונים מחזקים מיוחד לבעלי תשובה.

    חזק ואמץ אנחנו אוהבים אותך ומעריכים אותך מאוד מאוד.

  2. אני דווקא נתקל בהרבה מצבים הפוכים, בסביבה שאני חי בה, מעריצים בעלי תשובה.
    יש לי חבר חרדי מבית ליטאי שאמר לי אפילו שבתקופת השידוכים שלו הוא העדיף בעלות תשובה בדווקא!