יין שהכין יהודי שלא שומר שבת

שאלה:

יין שהכין יהודי שאינו שומר שבת, רציתי לדעת מה הדין, פה מדובר שהיהודי הזה הכין את היין ממש.
אני יודע שיש חילוק בין מחלל שבת בפרהסיא לבין יהודי שאינו מחלל בפרהסיא, אולם פה השאלה כאשר אותו יהודי ממש מכין את היין. מה יהיה הדין לגבי שני סוגי היהודים?
בבקשה לצרף מקורות לעניין שממש הכין את היין, ולא רק נגיעה

תשובה:

אין כל הבדל, אם הוא מחלל שבת בפרהסיה הוא נחשב מומר ויינו יין נסך ואם אינו מחלל שבת בפרהסיה אינו נחשב מומר. זה דין כללי שלא נוגע רק ביין נסך, אלא גם לגבי כשרות שחיטתו כמבואר בשולחן ערוך יורה דעה סימן ב'. מה שכן חשוב מאוד לדעת כאשר הוא עושה את היין מעבר לנושא של יין נסך זה נושא הכשרות, מנין הענבים? ערלה מעשרות?