גניזה – פסוקים על קופסאות אתרוגים

שאלה:

שלום רב.
זה זמן רב שאני רוצה להפנות את תשומת לב הציבור למכשול שנתקלתי בו. בסוכות, מוכרים כנהוג אתרוגים בקופסאות קרטון מעוצבות. אך לצערי חלק מהעיצוב הוא גם שילוב פסוקים מהתורה על ארבעת המינים וכדומה. מה שקורה ע"פ רוב הוא שלאחר החג זורקים את הקופסאות לאשפה עם הפסוקים…
מכיוון שהרב עונה על שאלות בהלכות גניזה אני מניח שיש בידו לסייע בהסרת מכשול זה ע"י פנייה לגורמים רלוונטיים. אני אשמח אם הרב יפעל לסיום תופעה גרועה זו ואף אשמח לסייע ככל שאוכל במידת הצורך, כך שבחג הסוכות הקרוב לא יחזור דבר זה שנית.

תשובה:

שלום וברכה

מה שצריך לעשות זה באמת לפנות לפרדסנים ולהתריע על כך, אינני חושב שיש לי גישה יותר ממך, ואדרבה, אתה התעוררת ועוררת, תפנה ותעדכן אותנו מה הם אומרים, נשמח לנסות לסייע ככל שידרש בעזרת ה' ובלי נדר.

בהצלחה