קבלה טובה – שבת רבנו תם

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
לפני כמה שנים קיבלתי (לא זכור אם אמרתי בלי נדר) להוציא שבת לפי רבנו תם, נהגתי כך תקופה ארוכה, והמשכתי את השבת עם כל הלכות שבת עד צאת שבת רבנו תם. לאחר כמה שנים התחלתי לעשות סידור הבית ושטיפת כלים (סקוטש של שבת) וגם טלטלתי מוקצה מזמן צאת השבת הרגיל (לא מלאכות שבת), רק לצורך הכנת הבית למוצ"ש, לא עשיתי התרת נדרים על זה האם זה בסדר? או לא נהגתי נכון. אנו ספרדים.

תשובה:

שלום וברכה

אם לא אמרת בלי נדר, מן הראוי כן לחשוש ולעשות התרת נדרים.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי שעשה התרה הקובעת גם שכל הקבלות לעתיד יהיו בטלו, כמו המודעה בערב ראש השנה בעת התרת נדרים זה מועיל למנהג טוב כזה, אבל בדרך כלל נשים לא עושות זאת.