הפלת מעדן בשוגג בסופר

שאלה:

שלום ברכה כבוד הרב, לפני מספר ימים קניתי בסופר, בעת שלקחתי קוטג, הפלתי יוגורט או מעדן קטן (לא שמתי לב במדויק..) והוא נפתח ומעט יצא ממנו, כמובן שזה היה בשוגג וישר הרמתי ושמתי חזרה על המדף. שחזרתי הביתה , עלתה בי מחשבה האם גזלתי? האם זה גזל שלא הודעתי למוכר בסופר? אם זה גזל חס ושלום מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

אם המעדנים היו מונחים בצורה מבוטחת והלקיחה שלך הפילה אתה חייב לשלם. אם המעדנים היו מונחים בצורה לא מבוטחה אתה פטור מתשלומים.

בהצלחה.