אברך שמשנה מסדרי הלימוד בכולל

שאלה:

שלום לרבנים

רציתי לדעת מה דינו של אברך בעניין המחוייבות לסדרי הכולל מבחינה ממונית באופן שמקבל מילגה.
לדוגמה אם האברך עומד בכל מחוייביותיו לסדרי הכולל, רק שבזמן מוסר לומד בכולל ספרי חסידות בלי שאף אחד ידע, למרות שראש הכולל לא ניחא ליה בזה וכד'.

תשובה:

שלום וברכה,

אברך שמשנה מסדרי הלימוד לא נחשב גזל כיון שהוא עולה בלימוד תורה, אבל אסור לעשות כן כיון שהוא משנה מסדרי הכולל. ודינו שווה למשנה מדעת בעל הבית שאין זה גזל אבל אסור לעשות כן. והראש כולל נחשב לגבי זה כבעל הבית.

בהצלחה.