נתינת מתנה לאשה ביו"ט עצמו

שאלה:

מי ששכח לתת מתנה לאשתו קודם הרגל. האם מותר לו לתת לה מתנה ביו"ט, או שיש בעיה להקנות לה את זה ביו"ט?

תשובה:

שלום וברכה

אין להקנות ביום טוב, אבל לפי דעתי קיום מצות השמחה אינה תלויה בקנין, גם אם לא יקנה לה את המתנה אבל יאפשר לה להשתמש עד מוצאי יום טוב שאז תזכה בה, יקיים בכך את מצות השמחה.

חג שמח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא נכון, בודאי הבעל יכול להקנות לאשתו, ויש נדון רחב בפוסקים בכל הדורות כאשר זוג מתגרש האם על האשה להחזיר לבעל את התכשיטים שקנה לה או לא, ויסוד הנדון הוא האם נתן לה אותם על דעת שהיא תחתיו בלבד או שזו היתה מתנה גמורה ויש בזה הרבה מאוד חילוקי דינים בין בגדי חול לשבת ועוד ועוד…