מתי מספרים על הריון?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול מתי כדאי לספר על הריון . במשפחה שלי יש פתיחות וכולם יודעים הכל על כולם ומצפים לדעת . אני ממש בהתלבטות כי מצד אחד מרגישה שזה מוקדם לספר ומצד שני יודעת שאם ישאלו אותי ואם ידעו שלא סיפרתי בשלב מוקדם ( כמו שסיפרו לי כשאחותי או גיסתי היו בהריון), יפגעו ואולי אפילו טיפה יכעסו . מה לעשות? אחותי גרושה עם ילד ואולי תהיה לה קצת קנאה ואני מפחדת עוד יותר אם תגלה שהסתרתי ותתחיל לדבר עליי ולכעוס שהסתרתי כי היא אף פעם לא מסתירה ממני .
מה הרב ממליץ לעשות?

תשובה:

אין צורך לספר לפני תום השליש הראשון שבלאו הכי תיכף מתחילים לראות. להורים תמיד מכבד לספר קודם ולא יפה לדחות, אבל לא לאחיות ולגיסות. אין איסור לספר, אבל זה ענין אישי שאיש לא יכול לקבוע לך מתי לגלותו, ואם לא נוח לך אין כל סיבה לעשות זאת. אין לאנשים זכות לכעוס כאשר את לא משתפת בענין אישי שלא נוח לך לספר, כל אחד מספר לפי אופיו. אין צורך לחשוש לקנאה ולעין הרע, תמיד לנהוג חלק בנעימות, והכל יהיה טוב בעזרת ה'.

חג שמח ובשעה טובה.