לימוד תורה בליל שבועות כל הלילה

שאלה:

שלום וברכה,
ממתי מתחיל הלילה שבו צריך ללמוד עד הבוקר, האם זה מתחיל מחצות הלילה? פשוט יהיה לי קשה מאוד אם זה מתחיל כבר מהערב מכיוון שהדודים שלי באים אלי לחג ואז כמעט ולא אצליח להתרכז בלימוד וגם יהיה לי יצר הרע מאוד גדול לא ללמוד ולהיות איתם.
(יש לציין שאני היחיד ששומר יום טוב בבית והשאר חילונים כי אני בעל תשובה)
תודה רבה לכם.

תשובה:

שלום וברכה

אין זמן קבוע ומוגדר, תחגגו את סעודת החג המשפחתית בשמחה ובנעימות, וכאשר האורחים הולכים, אם יש לך כח, תלך לבית הכנסת לומר את התיקון, ולא לשכוח שזה חג, ובחג שמחים, קצת אוכלים ושותים דברים טובים, ולומדים בנעימות ובשמחה בלי לחץ.

חג שמח, והמשך להצליח בדרכך הטובה והיפה!