לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אמא נוצריה ואב יהודי

שאלה:

אמא שלי נוצריה ואבא שלי יהודי הם התגרשו וגדלתי עם אבא שלי וכל המשפחה שלו יהודים ורק לפני 6 שנים בערך גיליתי שאמא שלי נוצריה ואני לא יהודיה . אני מאמינה בה׳ מגיל קטן וניסיתי להתגייר בצבא אבל לא אישרו לי ואני מתכוונת להתגייר מתישהו .. השאלה היא אם אני נוצריה למרות שאבא שלי יהודי ואני מאמינה באמונה שלמה בה׳ ? ואם מותר לי להתפלל ולהדליק נרות ?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, לעת עתה אכן אינך יהודיה. את יכולה בהחלט להתפלל כי גם גוי רשאי וצריך לעשות זאת! גם בבית המקדש היו באים גויים להתפלל, כמו כן ראוי שתתגיירי בלב שלם כיון שאת מזרע ישראל, אבל הגיור צריך להיות עם כל התהליך בקבלת מצוות מלאה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על התשובה , והאם מותר לי להדליק נרות שבת ולשמור שבת ?
    ויש שורה בברכת השחר לנשים שאומרת ברוך שלא עשני גויה ,האם אני צריכה להגיד אותה בתפילה ? אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי ..

  2. אסור לשמור שבת באופן מלא, חייבים לעשות איזו מלאכה של חילול שבת. וכמובן אי אפשר לעת עתה לומר שלא עשני גויה… חג שמח