נדרים

שאלה:

שלום רב
אני בן 16 ולפני מספר חודשים נדרתי שאם ה' יקיים את בקשתי באותם ימים שזה יקרה אני אתן את כל כספי לצדקה אולם כשנדרתי הדעה שלי הייתה שאני אתן את כל הכסף שיהיה לי פיזית באותו הזמן שהנדר התקיים , באותם חודשים עבדתי ועדין לא קיבלתי את הכסף על העבודה ורציתי לדעת אם אני אמור לתרום גם אותו כשאני יקבל אותו?

תשובה:

אם בשעה שהגיע הזמן לקיום הנדר נתת כל מה שהיה לך באותה שעה, די בכך ולא צריך לתת כסף שעוד לא היה לך אז גם אם היו חייבים לך אותו, ולהבא אין לנדור בשום אופן, זה לא רעיון טוב.

שבת שלום וחג שמח.