איך עושים עירוב תבשילין ומה זה תיקון ליל שבועות ?

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרבנים שליט"א
1.השנה אני מתכנן להשאר ער כל הלילה בעזרת ה' וללמוד תורה. ושמעתי שקוראים בלילה זה את 'תיקון ליל שבועות' אז רציתי לשאול מה זה בדיוק, והאם צריך לקרוא אותו או ללמוד אותו.

2. איך עושים עירוב תבשילין?
מחילה על הבורות שלי בכל הקשור לשבועות – פשוט זו הפעם הראשונה שבאמת אחגוג את חג שבועות (כי חזרתי בתשובה לפני כמעט שנה)
תודה רבה לכם ושבת שלום

תשובה:

שלום וברכה

1. תיקון ליל שבועות הוא חלקים בכל התנ"ך, ויש נוהגים גם משניות בסדר מסויים על פי האר"י הקדוש והשל"ה הקדוש, כדאי להשתדל לא הבין מה שאומרים. זו לא חובה, ויש שלומדים את לימודיהם הרגילים. חשוב לדעת שכל הדבר הזה להשאר ער בלילה הוא מנהג יפה ולא חובה, ומי שמאוד עייף יכול ללכת לישון. אבל כדאי לעשות זאת, זו אוירה מיוחדת ונותן המון לנשמה. כדאי כמובן להבין ככל שניתן מה שאומרים, ולא חשוב אם לא גמרת הכל…

2. עירוב תבשילין לא קשור בחג זה השנה, זו מצוה שקיימת רק כאשר החג הוא ביום שישי ויש צורך לבשל בו עבור שבת, שזה מותר [בלי להבעיר אש חדשה] רק אם התחילו להכין את צרכי השבת לפני החג, וזה עירוב תבשילין.

שבת שלום וחג שמח והמון הצלחה!