לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שליח ציבור עם אינטרנט פרוץ

שאלה:

בוקר טוב,
(תודה על המענה לשאלה בדיני ממונות)

אדם שמשתמש באינטרנט לא מסונן, ורב בית הכנסת מעלה אותו להיות שליח ציבור מידי פעם. האם אותו אדם מחויב לדווח לרב על כך שהוא משתמש באינטרנט?

תשובה:

שלום וברכה

ש"ץ חייב להיות אדם ירא שמים, מי שאינו מקיים בהנהגותיו מה שאמרו בגמרא בבא בתרא שהעוצם עיני מראות ברע נקרא רשע [והיינו שאפילו אינו גולש בדבר אסור, עצם זה שיש לו לפניו כל הזמן אפשרות זו זה כבר מעשה רשע] אינו ראוי להיות ש"ץ ככל שיש ראויים ממנו, אבל חלילה לעשות על כך מחלוקת ומריבה בבית הכנסת רק הגבאי מצד עצמו יראה לכתחילה לנתב באופן שישתדל שיהיו שליחי ציבור ראויים.

בשורות טובות.