שניים שהלכו ונתקעו אחד בשני והזיקו

שאלה:

שני אנשים הולכים במחנה יהודה ונתקלו אחד בשני ויש נזקים כספיים וגופניים מי חייב לשלם

תשובה:

שלום וברכה,

שני אנשים שהלכו ברחוב ונתקלו אחד בשני וניזוקו, שני הצדדים פטורים מתשלומי נזקים.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שעח סעיף ז. ומקורו בגמרא ב"ק מח, ב שניים שהיו מהלכים ברשות או שניהם שלא ברשות והוזקו זה בזה פטורים הזיקו זה את זה חייבים. ונחלקו הראשונים בביאור הגמרא מה החילוק בין הוזקו להזיקו. לפי דעת רש"י שם הזיקו – שניהם עשו פעולה של נזק. והזיקו – שניהם לא עשו פעולה אלא הלכו והוזקו זה בזה. ומשמע שאם שניהם עשו פעולה חריגה נחשב שהזיקו זה את זה את וחייבים וכן דעת התוספות ב"ק לב, א ד"ה שניים. אולם דעת הרמ"ה [הובא בטור סימן שעח] שגם אם עשו פעולה חריגה אם שניהם עשו זאת פטורים ורק אם אחד עשה פעולה חריגה נחשב שהזיקו וחייב.