סוף זמן אמירת ברכות קריאת שמע

שאלה:

רציתי לשאול אם אני קם אחרי זמן תפילה האם מותר לומר ברכות קר"ש עד חצות?

תשובה:

שלום וברכה

זמן ברכות קריאת שמע הוא עד סוף זמן תפילה, ולא עד סוף זמן קריאת שמע, כך שבהחלט יש לקרוא גם אם עבר זמן קריאת שמע, ובשעת הדחק ובדיעבד גם אם עבר זמן תפילה יש להקל עד חצות.

כדאי מאוד להתעורר לקרוא קריאת שמע בברכותיה בתוך זמן קריאת שמע כתיקון חז"ל, למה להפסיד ולהחמיץ דברים טובים…

בהצלחה

מקורות:

במשנה ברורה בסי’ נח נפסק שלאחר זמן תפילה אין לברך, אולם רבים נוהגים לברך ברכות אלו עד חצות היום, כפי שכתב בקצות השולחן סי’ יט סעי’ לד, וכ”כ בשו”ת חיים שאל ח”ב סי’ לא וברב פעלים ח”ב סי’ יב, וכן הובא בהליכות שלמה פרק ז אות טו בשם הגרש”ז אויערבך. לאחר חצות היום בכל מקרה אין לברך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. חשוב להודיע ולהדגיש לדעת בני ספרד (שברובם עינינו הרואות שהולכים אחרי פסקי הגר"ע) כל מי שמברך ברכות קריאת שמע לאחר 4 שעות מתחילת היום (כלומר לאחר זמן תפילה) נכנס לחשש גדול של ברכות לבטלה ואין לעשות כן אפילו לא בשעת דחק!