נדרי מצווה?

שאלה:

שלום לרב, חבר שלי התקשר אלי יום אחד לספר על בתו התינוקת שצריכה לעבור ניתוח מסובך, וביקש ממני לומר פרקי תהילים מסויימים למשך שבוע, וכן שאשתי תאמר את אותם פרקים בערב שבת אחרי הדלקת הנרות.
ב"ה אני זכרתי לומר, אבל אשתי לא.
השאלה היא מה עושים, כי אני לא זוכר שאמרתי מפורש בלי נדר, האם אפשר להשלים את התהילים בשבת אחרת, או לעשות התרת נדרים?
בסוף גם הניתוח נדחה, האם זה משנה כלפי הנדר?
תודה רבה

תשובה:

אם הניתוח נדחה ודאי אפשר להשלים, לא היתה כאן קבלת נדר אבל ודאי יש לקיים בקשתו הבאה מעומק ליבו של אבא.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה לשואל על ההערבות הבוטה ומחילה לרבנים החשובים אך אם הבעל הסכים שאשתו תגיד תהילים אין כאן שום נדר. אם באשה עצמה התחייבה הרי שיש בכך בעיה אך מלשון השאלה לא משמע כך.
    רפואה שלימה ובשורות טובות