מכירת אותיות בספר תורה

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב.
ארגון שמוכר עמודים או אותיות בספר תורה ואחר כך עורך הגרלה בין הקונים ומישהו זוכה בספר התורה האם זה מותר. או מכיוון שאנשים קנו עמודים אי אפשר להגריל?? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהכל על דעת כן, הרי כולם יודעים מה נעשה, אחת מהשתים, או שכל אחד יש לו אות, וההגרלה היא רק מי יזכה שזה יכנס וישמש בבית הכנסת שלו, או שלא קונים אותיות, רק תורמים, ועושים הגרלה מי יזכה, צריך לקרוא בפירסום שלהם, אבל הכל גלוי וידוע… כולם קונים ותורמים על דעת כל הענין.