להניח ספר קודש הפוך

שאלה:

שלום כבוד הרב, מותר להפוך ספר קודש פתוח על פניו, כדי שלאחר מכן אזכור את העמוד שרציתי לעיין בו, מבלי לטרוח לפתוח את הספר מחדש ולחפש את העמוד

תשובה:

אסור לעשות זאת, ומרן החיד"א בשיורי ברכה סי' רפב סעי' ה כתב שהמיקל בכך עתיד ליתן את הדין, ולמוכיחים ינעם, ועיין שו"ת אבני ישפה ח"ג סי' צד.

יום נעים וחודש מבורך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעקרון יש לסגור, אמנם נהגו להקל כשיוצא לרגע ומיד חוזר.
    ראה ערוך השלחן יו"ד סי' רעז. אמנם בכף החיים פאלג'י סי' כ ס"ק יא אוסר, אולם ראה גנזי הקודש פרק ב שהביא מהגר"נ קרליץ שהמנהג בזה כבעל ערוך השלחן, בשם הגרי"ש אלישיב שם כתב שבאותו חדר כשהולך להביא ספר מהארון וכדומה ישאיר פתוח, אבל אם הולך לבית הכסא וכדומה, לחדר אחר ולצורך אחר יסגור קודם את הספר או יכסה.