לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להודיע לניזק מי הנהג שפגע בו

שאלה:

עד אחד שראה רכב פוגע ברכב חונה האם יכול להודיע לחברו מי הפוגע.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לעד להודיע לחברו שפלוני הזיק אותו, והניזק ילך לתבוע את המזיק אולי המזיק יודה בנזק. אם הניזק יכחיש את הנזק לא נוכל להוציא ממון על פי עד אחד אבל אם הנתבע לא מכחיש יהיה חייב לשלם. ויש בסיפור זה משום מצוות השבת אבדה.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא (מכות יא, א) לגבי עד אחד שהעיד יחידי והכו אותו מאחר ועד אחד לא מוציא ממון הרי שיש בסיפורו לשון הרע בלבד. אולם כל זה דווקא עדות בבית דין, שבית לא מוציאים ממון על פי עד אחד. אבל להודיע לחברו ודאי יכול, כיון שיתכן שהניזק יראה שיש עד אחד יודה באשמה וישלם. וממילא יש תועלת בסיפור.