גידול עז בארץ ישראל

שאלה:

אם אני מגדל עז ששייך לגוי בחצר שלי האם זה מותר לכל הדעות או שגם בזה יש איסור? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

נחלקו הפוסקים האם בזמנינו יש איסור לגדל עז בארץ ישראל. ומסתבר שאם העז של גוי וישראל רק אפוטרופוס יש להקל.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן תט סעיף א כתב שאסור לגדל בהמה דקה בארץ ישראל שמא ירעו בשדות אחרים. וכיום שאין ישראל מצויים על אדמתן אין איסור. ודנו פוסקי זמנינו בזמנינו שיושבי ארץ ישראל הם יהודיים האם חוזר האיסור לגדל בהמה דקה. החכם צבי סובר להתיר. אולם השבט הלוי ובשו"ת יביע אומר (ח"ג חו"מ סימן ז) סוברים להחמיר בדבר. ונראה שהעז של גוי והישראל רק מטפל בגידולו אין איסור.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אחת מתקנות שתיקן יהושע שלא לגדל בהמה דקה בארץ ישראל משום שרועות בשדות אחרים ומפסידות את השדות, ומשום תקנת ישוב ארץ ישראל אסרו. השו"ע (סימן תיט, א) הביא את זה להלכה ופסק שבזמנינו שאין שדות של ישראל בארץ ישראל אין איסור. ועכשיו יש לדון בזמנינו בארץ ישראל שמצויים שדות לישראל בארץ ישראל האם חוזר האיסור, ועל כך הבאנו את דברי השבט הלוי והיביע אומר שאוסרים.