לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בניה לא חוקית על הגג

שאלה:

שלום וברכה
יש לי שכן בבנין משותף שבונה עוד קומה לא חוקית על הגג הפרטי שלו.
הוא גם רוצה לפתוח פתח לגג המשותף, כך שהכניסה תהיה דרך הגג שמשמש כחצר לכל דבר תליית כביסה, ילדים משחקים וכד'.
האם אני יכול לעכב בעדו לתלונן לעיריה וכד'?
במידה ולא, האם מותר לו לפתוח פתח לגג המשותף, או שידאג שהכניסה תהיה מתוך הבית שלו?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להתלונן לעירייה. אם יש לך טענות נגדו עליך לתובעו לדין תורה תחילה.

לפי הלכה אם אין סיבה חריגה לא מעכבים על השכן לבנות קומה על הגג הפרטי, וכמו כן מותר לו לפתוח דלת לחדר מדרגות או לגג משותף.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    מזה סיבה חריגה, לי זה מאוד מפריע, זה בקומת הגג המשותף וממש לא נעים להשתמש בגג כשנכנסים ויוצאים אנשים לדירה, והגג נהיה כחצר לדירה, לבת שלי לא נעים לתלות כביסה כשעוברים אנשים (זה מושכר לתקופות קצרות) וכל פעם אנשים חדשים…
    וחוץ מיזה זה מוריד את ערך הדירות במקום 9 דירות יש 10 וגם יש עומס כללי על הביוב ומערכת החשמל וכו'..

  2. הכניסה של אנשים נוספים לא נחשב להפרעה כיון שאין שימוש בגג כשימוש של חצר שבזמן הגמרא.
    אם אכן יש ירידת ערך ועומס על תשתיות ניתן לעכב. אבל לרוב זה לא מוריד ערך ולא מעמיס. בכל מקרה יש לפנות לבית דין ולא להלשין לעירייה.