תפילת שמונה עשרה בלבוש שאינו מכובד

שאלה:

שלום כבוד הרב , האם מותר להתפלל תפילת עמידה בצורות הבאות: בפיג'מה, בבגדים מכובדים אך עם כפכפים, יחפים, בגדים קצת מלוכלכים, לבוש לא כל כך צנוע? ואם אדם נתקע ואין אפשרות אחרת להספיק להתפלל בצורה מכובדת כי יעבור זמן התפילה? ואם אדם מתפלל תפילה אישית בזמן אחר ( בנוסף לתפילות עמידה הקבועות) צריך להקפיד על לבוש מסויים?

תשובה:

שלום וברכה

אין להתפלל תפילת העמידה בכל האופנים הנ"ל, שהרי אין זה כעומד לפני מלך, שאר ברכות ותפילות – מותר.

אם עומד להפסיד זמן תפילה, מותר באופנים הנ"ל.

חידוש כתב הביאור בסימן צא ד"ה יצא, שמי שאין לו יכולת לכסות ליבו, הוא רק בבגד ים, אף שבדיעבד אם התפלל כך שמונה עשרה יצא, מכל מקום לא יתפלל כך ועדיף שיפסיד מצות תפילה! אבל זה לא אמור בדוגמאות הנ"ל.

חודש טוב ומבורך.