תספורת לאבל על אביו ואמו

שאלה:

א. אבל אחרי שלשים יום על אביו ואמו, מותר להסתפר כשיגערו בו חבריו, האם מותר לומר לאשתו, כשהיא תראה שיש לבעלה שערות בשיעור שהוא רגיל להסתפר, שהיא תגער בו, ותאמר לו איך אתה נראה, אתה צריך להסתפר.
ב. אבל על אביו ואמו, שטוען שהתפילין לא מהודקים לראשו מספיק, והוא רוצה להסתפר, האם מותר לו

תודה

תשובה:

שלום וברכה

במקרה הראשון זה בעצם סוג של הערמה… לכן המנהג המקובל בקרב קהילות אשכנז להמתין עד שלושה חודשים מהתספורת האחרונה, ובגילוח זקן רק חודש כי זה באמת ניוול ניכר.

במקרה השני, כיון שיש כאן חשש שהמצוה אינה מתקיימת כהלכה, יש להשתדל שאכן יגערו בו חבריו.

בשורות טובות.