מכות לערבים

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
עקב המצב הביטחוני עם הפושעים הערבים כמה קבוצות יהודים שיוצאת לאיזורים הערביים שלא קשורים ממש לאלימות {אפילו שרוב הערבים מסכימים עם חבריהם שעושים את המאורעות} ומכים אותם ללא הבדלה השאלה שלי האם זה מותר לפי התורה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אסור סתם לצער אנשים ולהרביץ להם, אבל הבעיה היא הרבה יותר חמורה. כל מכה שאינה במקומה מלבה את השנאה וגורמת במישרין לכך שאותו ערבי או בני ביתו יצאו ויפגעו ביהודי. הרבה הלכות התירו חכמים בענין שבת ועוד משום איבה, כלומר כדי להרבות שלום בין ישראל לעמים, חלילה להתגרות סתם. יש לפעול להגנה עצמית, לערב את גורמי הבטחון אבל לא לקחת את החוק לידים ולצאת לנקמות, זה גורם במישרין לנזק ליהודים אחרים.