הלוואה מהבנק כשאין לי עסק

שאלה:

אני רווק ובשנים האחרונות את רוב ההוצאות שלי אני משלם ,ויצא שצברתי הרבה חובות ככה שאני נזקק לקחת הלואה מהבנק ,אך אני חושש מאוד מלעבור על איסור ריבית ,ומכיון שאין לי בית משלי ,אני רוצה לדעת שהלוואות שלקחתי מהבנק נעשו בצורה טובה .מה שעשיתי זה שאדם הקנה לי שטח בביתו ששוה את סכום ההלואה ,ואני רוצה לדעת אם עשיתי טוב ,ואם הוא יכול להסתובב חופשי בשטח שהקנה לי או שצריך לבקש ממני רשות.

בתודה מראש על כל מה שאתם עושים

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש לך חסרון בקרן השתלמות, פנסיה, קופות גמל, מותר לך לקחת הלוואה עד לגובה החסכון שצבור לך. כמו כן אם יש לך עסק משלך מותר לך לקחת הלוואה מהבנק. כאשר הקנו לך חלק מהדירה של חבר, צריך שיהיה קניין אמיתי שתוכל למכור את החלק, והחבר לא יוכל לעכב. העובדה שהוא הולך שם בבית לא מעכב, אבל צריך שלא יהיה לך התחייבות לתת לו דריסת רגל, אלא תוכל לסלקו, אני מאמין שהוא לא הקנה לך ע"ד כן.

בהצלחה.