החובה לטפל בחרדות

שאלה:

שלום וברכה,

לאחרונה אני נתקלת בפחד לחטוא, ויש לי בראש מן מבקר כזה על כל מעשה שאני עושה אם זה בסדר או לא.
לאחרונה עלתה מחשבה חדשה, שהיא כבר נהיית ממש חרדה. אני מרגישה שזה בסדר אבל אולי תשובה של רב באמת תשחרר את זה ותרגיע אותי.
עולה בי פחד שח"ו בתנועות שלי שאני עושה יצא תנועה כמו שנוצרים עושים. כך שיוצא שאני חושבת על כל תזוזה כמעט אם היא בסדר או לא.
זה מתסכל אותי, אני מרגישה שה' רוצה אותי משוחררת ושמחה ופנויה לעבודתו ולא חושבת על דברים כאלו.
אשמח לתשובה ועצה.

תודה רבה!

תשובה:

אלו ודאי שטויות והבלים ואין לחשוש כלל, אבל מסופקני אם זה ישכנע אותך שאני אומר, אולי רק לרגע, חרדה זה דבר שצריך לטפל בו בכלים מקצועיים. אל תזניחי, כי טבעה של חרדה שככל שמזניחים היא מתעצמת, ואז הרבה יותר קשה לטפל. קחי סיוע, דוקא לחרדות יש יחסית הרבה כלים והצלחות ניכרות ב"ה.

רפואה שלמה ובשורות טובות.