ברכת שעקר ע"ז מארצינו

שאלה:

בשמורת הטבע בניאס יש מקום (גומחות בהר) שהיו שם בעבר פסל ומקדש של אליל, כמו"כ נשתמר שם עד היום מזבח לאליל זה. השאלה היא אם צריך לברך ברכת 'שעקר ע"ז מארצינו וכו" בכלל, ואם צריך בשם ומלכות ואם ומה הנוסח המלא וכו'.
כמו"כ האם יש מצוה לשבור את המזבח הנ"ל? (ודאי על פי חוק אסור)
השאלה היא למעשה (לא השבירה…) משום שעתידים לבקר במקום ההוא.

תשובה:

אם אתה בטוח שמדובר בבית עבודה זרה, ולא משהו שנעשה לכבוד איזה מלך וכדומה, אפשר לברך. הנוסח הוא ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם, שעקר עבודה זרה מארצנו.

מקורות:

שו"ע סי' רכד סעי' ב.