לא תחנם – שותף גוי בחברה שקונה נדל"ן בארץ ישראל

שאלה:

שלום וברכה

האם מותר לקחת משקיע מערב הסעודית לקרן ריט(קרן שקונה נדל"ן בישראל) ?

תשובה:

שלום וברכה

שאלה זו מורכבת והדין תלוי לכאורה באופי ההסכם עם המשקיעים. אם המשקיע יש לו בעלות חלקית בקרקע לפי השקעתו, זו בהחלט בעיה של מכירת קרקעות בארץ ישראל לגוי, שכן בענין זה אין הבדל בין אם הבעלות שלו מוחלטת או חלקית, אבל אם הוא לא בעלים בקרקע אלא מקבל מניות בחברה [ללא שליטה] שאותה חברכה יש לה השקעות בין השאר גם בקרקעות וכדומה, אזי אין זה שונה מכל עיסקה כלכלית אחרת עם גוי ואין לזה קשר עם איסור לא תחנם, כיון שלא קיבל שום זכויות ממוניות בקרקע מסויימת. אולי תפרט יותר את אופי העיסקה וננסה להמתקד יותר.

יום נעים.