ועד בית – השבת אבידה בגילוי חישוב כוזב

שאלה:

מדובר בבית משותף. השכנים שמנהלים את ועד הבית מזה שנים ערכו חישוב של תשלומי הוועד (לרבות בגין תיקון נזקים ולא רק תשלום שוטף), על בסיס השטח הרשום בטאבו. אלא שאותם שכנים עצמם עשו לפני עשרות שנים בינוי בלתי חוקי בגג שלהם, והדירה שלהם למעשה כפולה ממה שרשום בטאבו ומכל דירה אחרת בבניין. להבנתנו את החוק, החלק שלהם צריך להיות כפול בהוצאות. אנחנו בדיונים איתם. נניח שהם יקבלו את עמדתנו וישלימו מכיסם את החלק שאנחנו לא מסכימים לשלם. עדיין השכנים האחרים שלא יודעים את המצב ימשיכו לשלם לפי המצב המפלה (ולדעתנו הלא נכון משפטית). לציין, שהמצב המשפטי במחלוקת והם טוענים כמובן שהצדק עמם. השאלה אם יש לנו חובה מדין השבת אבידה או ועשית הישר והטוב לעדכן את שאר בעלי הדירות על החישוב השגוי (לדעתנו) שהוצג להם או שכל אחד יעשה את החשבונות שלו, ואנחנו שעוררנו על העניין נסתדר עם אותם שכנים בנפרד? חן חן וחילכם לאורייתא

תשובה:

שלום וברכה,

אכן חל עליכם חובת השבת אבדה להודיע לשאר השכנים. אבל כדאי שלא תודיעו עכשיו אלא רק אחרי שיתלבנו הדברים, אחרי שיפסקו לכם בהם חייבים לשלם יותר תודיעו זאת לשאר השכנים.

בהצלחה.