החזר מס מתרומה

שאלה:

בס"ד
ברכה ושלום.
רציתי לשמוע את חוות דעתכם ההלכתית בשאלה הבאה:
בביתי נמצאת קופת צדקה של אחת הישיבות. מידי פעם אני שולח מקופה זו את הכסף שבקופה לישיבה זו, ומקבל קבלה על התרומה.
התלבטתי בשאלה האם מותר לי לקבל את הקבלה מהישיבה על שמי לצורך קבלה אישית של החזר המס מהמדינה.
יצויין שכפי הנראה רוב הכספים בקופה זו נתרמים על ידי או על ידי בני משפחתי. אני הוא זה המטפל בשליחת הכספים לישיבה.
ברוכים תהיו וכל טוב
מש"ש

תשובה:

בהחלט שכן, הרי הכסף בא ממך, למה לא?

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    ראשית תודה על תשובתכם.
    אמנם מן הסתם, רוב הכסף בקופה הוא ממני או ממשפחתי, אך מן הסתם יש אנשים אחרים התורמים מידי פעם בקופה. האם אפילו הכי זה בסדר ואני יכול לקבל החזר מס באופן אישי?