האם חובה לשבת שבעה בבית הנפטר?

שאלה:

במידה והורה או אח נפטר, האם חובה לשבת שבעה בבית שלו? או שהאדם יכול לשבת שבעה בביתו שלו לבד? והאם חובה לקיים את כל הסעודות האלה שמקיימים במהלך השבעה?

שלא נדע.. שמע ישראל

תשובה:

שלום וברכה

רצוי לשבת שבעה בבית הנפטר, כיון שנשמתו קשורה לשם בימי השבעה וזה מועיל לו, אבל זו לא חובה והכל עושים איך שמסתדר. עד כדי כך זה חשוב לשבת שם, שגם כאשר אין אבל, אדם ערירי שנפטר, ראוי לקיים מניני תפילה שם שחרית וערבית, כי יש לו בכך נחת רוח!

אין חובה לערוך סעודות בימי השבעה, אשכנזים בכלל לא נהגו בכך ברוב קהילות הספרדים עושים סעודה בלילה האחרון, בוכרים נהגו לעשות סעודה כל ערב למיטב ידיעתי אבל זו לא חובה בכלל.

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

מקורות:

ראה רמ"א סי' שפד סעי' ג וברעק"א ודעת תורה שם. וע"ע רמ"א סי' שעו סעי' ג.