גילוח בסכין לחולה קורונה

שאלה:

אודות יהודי שחלה במחלת הקורונה ל׳׳ע והוא כעת בבית החולים וב׳׳ה מצבו הולך ומשתפר.
היות שיש לו צינורות בפנים כדי להזין אותו ולרפאותו צריכים לגלח אותו כל יום והם מגלחים אותו בסכין ע׳׳י גוי האם צריך להתנגד בכל אופן.
וצריך לקחת בחשבון שקשה לגלחו במכונה עם כל המכשירים וכן הצוות בבית חולים לא מעוניין לגלחו במכונה שזה יותר קשה וכן קרוב משפחה לא יכול להיות כאן כל בוקר לגלחו ואף אם ירצה לא בטוח שיתנו לו לעשות זאת.
בברכה
א.א.

תשובה:

שלום וברכה

לפי דעתי יש להתנגד משתי סיבות: ראשית אם תעמדו על כך הם ישתמשו במכונה, לא נראה לי שזה אמור להיות הרבה יותר מסובך… שנית, בחו"ל הם לא מבינים את הצורך בזקן ולכן הם מתעקשים, אני בטוח שאין בזה צורך רפואי אמיתי, המוני יהודים היו לצערנו מורדמים ומונשמים ונשארו עם זקנים ארוכים, כלומר לא מדובר בצורך ממשי אלא בנוחות שלהם ואין סיבה להכנע לכך. אפשר לומר להם, או מכונה או בכלל לא! בעולם של היום זכותו של אדם לגדל זקן…

בשורות טובות ורפואה שלמה.