שפיכת מים בבית חולים שיש שם מת

שאלה:

כידוע מים במקום שמת מישהו אסורים משום סכנה [לטעם אחד], וא"כ צ"ע בבתי חולים שכמעט בכל כמה דקות יש מת רח"ל איך שותים מים באותו בנין. ואמנם ראיתי בשם הרב זוננפלד שבבתי חולים לא להבהיל החולים אז לא לשפוך מים. אך לכאור' זה שייך ליד חולים עם סכנה וכד'. אך מי שנמצא במסדרון לא ליד אף חולה מדוע לא יחמיר בזה. ולא שמענו מחמירים. ולכאור' היה ראוי לשתות בבית חולים רק שאר משקאות או מים עם לווי כגון מים בטעמים וכד'.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה יש הרבה צירופים בענין זה וכנראה על זה סמכו בשעת הדחק כזו שיש ציבור גדול ולא יודעים מתי יש מת ומתי לא וכו'. ראשית יש שהעידו שלא נהגו לשפוך את המים בבית המת, ראה מצודת דוד על קיצור שו"ע סי' קצד. הרבה דוגמאות של מקום הפסד מצינוש הקלו בהם, כמו מים מרובים, ראה הר צבי יו"ד סי' רסא, וראה בית יצחק יו"ד ח"ב סי' קג ודברי מלכיאל ח"ד סי' צד. בכלי סגור יש שהקלו, ראה בית דוד יו"ד סי' קסח. כנראה על כל זה סמכו. אבל ההערה יפה.

ערב טוב.