כהן שיצא כדי לתת לאחרים לעלות לתורה

שאלה:

כהן יחיד, כשאין לוי בית הכנסת, והוא יצא מבית הכנסת לפני קריאת התורה כדי לאפשר לאחרים לעלות לתורה (במקום לעלות כל פעם ראשון ושני, כך ששאר המתפללים עולים רק שלישי כל פעם). מתי הכהן יכול לחזור בחזרה פנימה לבית הכנסת? אחרי שהעלו ראשון, או אחרי כל הקריאה וכו', מתי בדיוק ?

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שהראשון התחיל לברך הכהן יכול לחזור.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם זה ראוי לנהוג כך? מצד א' השואל העלה את הנקודה שלכל שאר הציבור ישאר רק העליה השלישית וזה אכן מתסכל אנשים מסויימים שעוברת תקופה ארוכה מבחינתם עד שזוכים לקבל עליה בעוד שהשנים הקבועים מקבלים בכל קריאה אך מצד שני יש את ענין וקדשתו ואיזה כבוד זה להוציא אותו בשביל "לשחרר" את התור לעליות?