חיוב הודעה על אי לבישת מסיכה במקום ציבורי

שאלה:

שלום , כיום הייתי בספרייה במקום סגור, בה מחוייבים לעטות מסיכה,
לידי ישבו שני אנשים אשר לא לבשו מסכה כלל. אינני מהמעירים בד"כ, העדפתי לעבור למקום אחר, שאגב גם בו ישבו אנשים עם מסיכה על הפה בלבד. אני עצמי מחוסן, אך יש בבני משפחתי מבוגרים וגם בלתי מחוסנים, האם אני מחוייב לידע את מנהל הספרייה באותו רגע על המצב מבחינת ההלכה או שמא זה ל"לשיקול דעתי"/ אני מחוייב לעבור מקום בלבד.
באופן כללי אני מניח שהספרן לא יעבור כל חמש דקות כמו שוטר ויבדוק שכל האפים מכוסים- זאת אני מציין מבחינה פרקטית, אבל מצד שני אין סיבה שגם אני אצטרך כל פעם לעבור מקום ולקוות שמי שלידי יעטה מסיכה.
תודה ושניהיה רק בריאים בעז"ה!

תשובה:

שלום וברכה

אענה לך לא לפי מה ששאלת… אלא לפי מה שאני חושב לנכון. המצב כרגע במדינה ב"ה מצויין, יש כמה מאות בודדות של חולים, שמן הסתם רובם ככולם לא התחסנו, הסיכוי להדבק במיוחד אם אתה מחוסן וכל שכן אם אתה עוטה מסכה, ובודאי אם אתה לא יושב צמוד אליהם, הוא אפסי עד כלום ממש. לכן אין צורך להלחץ, אפשר להכיל כרגע אנשים שלא עוטים מסכה גם בשטח סגור כאשר לא צפוף ואתה בסך הכל מחוסן ומוגן במסכה.

ערב טוב.