לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תענית יחיד

שאלה:

אני מעוניין לעשות תענית . איך זה עובד מה צריך לעשות ?יום לפני אני צריך להתפלל תפילת מנחה ואז לומר איזה תפילה מסוימת לצום ? מה הנוסח מה צריך להגיד ? ומאיזה שעה עד איזה שעה תענית ? נניח מחר אני צם אז היום אני מתפלל מנחה ומתחיל את הצום מאיזה שעה היום עד איזה שעה מחר ? אשמח לקבל תשובה ברורה תודה ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

בסוף תפילת שמונה עשרה מודפס בסידורים נוסח קבלת תענית, התענית תהיה מעלות השחר מחר ועד צאת הכוכבים. באופן כללי גדולי הדורות האחרונות דחו בחריפות תעניות יחיד וסיגופים, הדורות חלושים ולא זו הדרך, אם אתה רוצה כפרה, תייחד לך יום שבו אתה בלי נדר לומר בהתמדה בלי להפסיק לדברים בטלים, כך וכך זמן ככל שנראה לך שאתה יכול. תתפלל בכוונה ותהרהר בתשובה, אבל אל תסגף את גופך.

בשורות טובות.