תחנון בשבוע שאחרי חג השבועות

שאלה:

ב"ה
משנכנס סיון אין אומרים תחנון י"ב יום, כי בימים אלו מאירה הארת י"ב הנשיאים. הם אותם הנשיאים שמתחיל בהם ספר המדבר, להטיל עליהם התפקיד למנות את ישראל. והם אותם הנשיאים הממונים על הדגלים. והם אותם הנשיאים שהקריבו הקורבנות לחנוכת המזבח, אותה פרשה שאנו קוראים בחנוכה (חג האורות)…
אלא ש … סוף סוף אלו היו מעדת קורח [אליצור בן שדיאור וחבריו (המוזכרים ב במדבר א')], אותם שחלקו על משה, שכן רש"י מדייק "עמד וכנס ר"נ ראשי סנהדראות רובן משבט ראובן שכיניו והם אליצור בן שדיאור וחבריו וכיוצא בו שנאמר נשיאי עדה קריאי מועד ולהלן הוא אומר (במדבר א) אלה קרואי העדה …"
היאך אנו חיים לאורם בי"ב ימי סיון, ובימי חנוכה, בו ברגע שהם בכלל ר"ן אנשי קורח?

תשובה:

שלום וברכה

אינני זוכר כרגע את הטעם שהזכרת, מה שמקובל הוא שלא אומרים תחנון בראש חודש ולא בשלושת ימי ההגבלה, וממילא גם ביום האחד שביניהם – יום המיוחס, וכן בחג השבועות ובשעה ימים שאחריו בגלל שהם ימי תשלומין לקרבנות החג.